Bracken Lane

A rare ‘HCC Heritage’ 1967 Black Tuesday bushfire survivor nestled on a mountain side high above Hobart, needed a full renovation to achieve a functional warm and cosy dwelling for a growing family.

In collaboration with Peter of Liddington Architecture Studio and owners Claire and Kim we set about maintaining its country charm and original features bringing the main living spaces to the northern side of the home to maximise the beautiful mountain, water, garden and of course the all important sun inside, as well as maintain its character.

In our client’s words

Skookom helped us navigate our renovation journey and ultimately achieve our vision. The process was smooth and organised. Despite an initially overwhelming number of decisions that needed to be made we enjoyed the process and always felt very supported. Ian and Elise worked closely with us from concept design to finished product. The timeline was clear and accurate from the beginning and we felt that two-way communication occurred easily and regularly throughout the project. Our onsite team worked to a very high standard. The work site atmosphere was warm and friendly but efficient. We couldn’t be happier with the end results and would recommend the Skookom team without hesitation.

We respect the commitment the owners Claire and Kim had to stay true to its heritage. This house is a survivor indeed and we feel privileged to now be part of that history.

As you can see in the before and after video, the home is now drenched in light thanks to big picture double glazed windows, high ceilings, white colour scheme and well placed skylights.

Photographs and Video: Brokenimage Creative